۳ مهر ۱۳۹۱، ۱۱:۲۰

اعلام فراگیرترین آسیبهای اجتماعی پایتخت

اعلام فراگیرترین آسیبهای اجتماعی پایتخت

معاون سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: تکدیگری، کودکان کار و معتادان خیابانی از منظر مدیریت شهری فراگیرترین آسیبهای اجتماعی هستند که چهره شهر را نیز تحت تاثیر قرار داده اند.

رضا جایگیری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت تدوین اطلس آسیبهای اجتماعی پایتخت گفت: موضوع آسیبهای اجتماعی فرایندی جاری است که نمی توان درنقطه ای آن را آغاز و بعد طی فرایندی آن را به پایان رساند زیرا هر روز در حال تغییر است و هیچگاه تمامی ندارد.

ثبت روزانه اطلاعات آسیبهای اجتماعی پایتخت

وی ادامه داد: باید اطلاعات آسیبهای اجتماعی روز آمد شود و ما هر روز اطلاعات جدید را ثبت می کنیم. در حال حاضر نیز پایه شکل گیری بانک آسیبهای اجتماعی ایجاده شده است.

جایگیری اضافه کرد: فضاهای بی دفاع شهری و نقاط پر آسیب و عوامل موثر بر آسیبهای شهر در این بانک تدوین می شود و عملیات تحلیل اطلاعات نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به راه اندازی رصد خانه آسیبهای اجتماعی پایتخت که سال گذشته ایجاد شد گفت: این رصد خانه وظیفه اش کنترل و گزارش تغییرات آسیبهای اجتماعی شهر است و پیش بینی می کند که آسیبها چه روندی را طی می کنند و ما برای پیشگیری چه راهکارهایی را باید اجرایی کنیم.

به گفته جایگیری، تکمیل این رصد خانه نیازمند کمک و حمایت تمامی دستگاههای مسئول در زمینه آسیبهای اجتماعی است.

فراگیرترین آسیبهای اجتماعی تهران

وی با اشاره به فراگیرترین آسیبهای اجتماعی از منظر مدیریت شهری گفت: شاید از نگاه دستگاه مسئول آسیبهای اجتماعی مانند بهزیستی فراگیرترین آسیبها مشکلات دیگری باشند اما از نگاه مدیریت شهری تکدی گری، کودکان کار و خیابانی و معتادان خیابانی بیشتر آسیبهای شهر را تشکیل می دهند که سیما و منظر شهر را نیز تحت تاثیر خود قرار داده اند و به دلیل اهمیت آن در حال آماده سازی بانکهای اطلاعاتی در این زمینه هستیم .

معتادان در بافت فرسوده و خانه های نیمه کاره

معاون سازمان رفاه وخدمات اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به پرسشی که آسیب پذیرترین مناطق پایتخت کدامند گفت: آسیبهای اجتماعی شرایط متفاوتی برای بروز دارند به طور مثال تکدی گری پدیده ای است که در محله های مرفه و مکانهایی که مردم پول بیشتری خرج می کنند شکل می گیرند. بنابراین مناطق شمالی تهران و مرکز بیشتر درگیر این آسیب است و پایانه ها و مبادی ورودی و خروجی شهر که مسافران معمولا صدقه می دهند و ناگهان متکدیان مقابلشان سبز می شوند.

وی ادامه داد: در بافتهای فرسوده و فضاهای بی دفاع شهری یعنی ساختمان بلاتکلیف و نیمه کاره تجمع معتادان پر خطر را زیاد مشاهده می کنیم.

اجرای طرحهای ویژه در مناطق ویژه

جایگیری در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص برنامه های این سازمان برای محله های معروف و پر آسیبی چون هروی، اتابک و... گفت: با وجود آنکه متولی مستقیم پاکسازی و ساماندهی این محلات با دستگاههای اجرایی دیگر است اما ما نسبت به این مسائل بی تفاوت نبوده ایم و برای افزایش امنیت اجتماعی شهروندان از یک ماه گذشته طرحهای ویژه ای در مناطق ویژه شهر اجرایی کرده ایم.

وی ادامه داد: اولین اقدام احداث پایگاه خدمات ویژه در دو منطقه بود که محله هرندی، فرحزاد و بعضی بوستانهای پر آسیب، میدان آزادی نقاط دیگری است که این پایگاههای بزودی ایجاد می شود.

بوستانهای محله اتابک رونق گرفتند

وی ادامه داد: در این نقاط طرحهای جمع آوری و ساماندهی آسیب دیدگان را داریم که ماه گذشته در منطقه اتابک و بوستانهای اطراف آنجا این برنامه ها اجرایی شد و پس از جمع آوری ولگردها و معتادان برنامه های اجتماعی ویژه ای در بوستانهای این محله اجرا کردیم تا دوباره مردمی که به دلیل عدم امنیت حاضر نبودند از این پارکها استفاده کنند دوباره احساس آرامش و امنیت کنند.

کد خبر 1702863

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha